Meniu
Cosul tau

Cat de sigure sunt platile ONLINE

     Tranzactiile efectuate in sistemele numite generic "Verified by VISA" si "MasterCard SecureCode" sunt rezultatul a 7 ani de experienta in e-commerce.
Acestea sunt un pachet de servicii, recomandari, cele mai bune practici si cerinte pentru realizarea tranzactiilor cu carduri bancare folosind Internetul.
Elementul tehnic cheie al acestui program este folosirea unui protocol sigur de autentificare: 3DSecure.

Sistemul 3D Secure


     Pentru platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul 3D Secure elaborat de serviciul RomCard. Acest sistem asigura tranzactiilor online acelasi nivel de securitate ca si cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

3D Secure asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul tau nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele CumparaIeftin sau pe serverele Romcard, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. In plus, 3D Secure este un sistem de autentificare a identitatii posesorilor de carduri in mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor si se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul 3D Secure permite efectuarea de cumparaturi on-line cu orice card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro si Visa Electron. Sunt acceptate si cardurile virtuale emise de aceste organizatii.

CumparaIeftin.ro are implementat acest sistem si operarea comenzilor cu plata online se desfasoara in conditii de securitate.