Pentru a intra în posesia noului iPad, fanii Apple care au ales să precomande noua tabletă au fost dezamăgiţi să afle că vor avea de aşteptat, întrucât, tableta va fi lansată  în magazine (16 martie). Abia după 3  zile, mai exact, începând cu data de 19 martie, aceştia se vor putea bucura de noua achiziţie. În concluzie, “cei din urmă vor fi cei dintâi” şi invers! Cam asta se întâmplă şi în situaţia de faţă.

Iniţial, Apple anunţase că celor care vor precomanda noua tableta le vor fi onorate comenzile până pe cel târziu 16 martie. (sursa: Reuters) Această schimbare de situaţie va genera, în  mod sigur şi inevitabil, interminabile cozi la intrarea magazinelor ce vor onora lansarea… Totuşi, gravitatea evenimentului nu se ridică la un nivel foarte înalt, având în vedere faptul că în China, spre exemplu, din cauza faptului că iPhone 4S nu a fost lansat în ziua stabilită, clienţii furioşi au atacat cu ouă magazinul Apple din Beijing, totul sfârşindu-se printr-o mare bătălie în care a fost implicată şi poliţia.

Tableta, “the new iPad” aşa cum a fost numită de Tim Cook, va avea un preţ cuprins între 499 şi 829 de dolari, un preţ variabil în funcţie de dotări şi memorie. Noua tabletă a evoluat comparativ cu iPad 2, fiind dotată cu un ecran cu rezoluţie mult mai bună, procesor de partu ori mai rapid şi tehnologie 4G LTE, de zece ori mai rapidă decât 3G.